Bendera kerajaan Macau menawarkan tawaran untuk pelancong tanah besar yang pulang
Toto

Bendera kerajaan Macau menawarkan tawaran untuk pelancong tanah besar yang pulang

erajaan Macau melancarkan pada hari Selasa (1 September), skim rangsangan perbelanjaan untuk pelancong tanah besar China yang datang ke Macau di https://gifetgif.com/ bawah gelembung perjalanan yang diatur baru-baru ini antara tempat-tempat di tengah-tengah Covid-19, dengan tujuan untuk mendapatkan pelawat tersebut melanjutkan penginapan mereka. .

Skim baharu kerajaan sedang dijalankan dengan bantuan daripada jenama perdagangan dalam talian China Tencent, dan Alibaba; serta syarikat penerbangan pembawa bendera di bandar ini, Air Macau Co Ltd.

Skim itu termasuk tawaran diskaun untuk tiket penerbangan dan penginapan hotel, menurut pengumuman pada hari Jumaat. Inisiatif keseluruhan direka untuk https://intmedtourism.com/ merangsang perbelanjaan pelawat sedemikian, termasuk membolehkan mereka tinggal lebih lama.

Maria Helena de Senna Fernandes, pengarah Pejabat Pelancongan Kerajaan Macau (MGTO), berkata dalam komen kepada media tempatan di luar acara awam pada hari Sabtu, bahawa kerajaan berharap untuk melihat “jumlah yang lebih besar” pelawat tanah besar China, dengan bantuan daripada skim kenaikan pangkat.

Dia menyatakan bahawa dalam “jangka terdekat”, bandar itu hanya akan dapat menerima pelancong China daratan, “kerana mereka dari luar negara – atau bahkan dari negara jiran Hong Kong dan Taiwan – masih tertakluk kepada langkah kuarantin kami”.

Kerajaan Macau berkata ia telah memilih platform e-Dagang China sebagai rakan kongsi untuk inisiatif rangsangannya, kerana ia telah didapati “berkesan” dalam membantu perbelanjaan pelancongan domestik – terutamanya untuk hotel, restoran dan promosi kedai – apabila tanah besar telah membuka antara wilayah https://htourist.net/ sebelum ini. perjalanan selepas kecemasan awal Covid-19.

Sebagai sebahagian daripada skim promosi pelancongan baharu Macau, pelawat boleh mengambil bahagian dalam cabutan untuk mendapat peluang diskaun untuk hotel Macau, atau untuk penerbangan, dengan mengikuti akaun rasmi biro pelancongan di platform media sosial Tencent, WeChat, atau melalui perkhidmatan pelancongan Alibaba platform, Fliggy, kata kenyataan Jumaat itu.

Macau kini menyaksikan kira-kira 10,000 ketibaan pelancong setiap hari; masih jumlah yang “rendah” berbanding dengan prestasi sejarah bandar itu, kata Cik Senna Fernandes.

Semua warga asing, iaitu, orang dari luar China – kecuali pemegang ID Macau yang memegang pasport asing – pada masa ini dilarang daripada memasuki Macau, mengikut arahan kerajaan Macau semasa, yang dimuatkan di laman web MGTO.

Orang dari tanah besar China, Hong Kong dan Taiwan, dilarang memasuki Macau jika mereka telah melawat negara asing 14 hari sebelum ketibaan mereka di Macau.

Pemegang ID Macau dan pengembara lain yang layak, mesti mengemukakan sijil kebebasan daripada jangkitan Covid-19, dan menjalani kuarantin 14 hari semasa ketibaan, jika mereka berada di luar negara atau ke Hong Kong atau Taiwan, dalam tempoh 14 hari dari perjalanan yang mereka inginkan ke Macau.

Permohonan visa keluar dari wilayah Guangdong untuk lawatan pelancong ke Macau di bawah Skim Lawatan Individu (IVS), dibuka semula pada 26 Ogos , oleh pihak berkuasa tanah besar. Permohonan untuk permit IVS untuk orang di bahagian lain di China, akan dimulakan semula pada 23 September.

Pelawat tanah besar tersebut masih perlu mengemukakan sijil yang menunjukkan mereka bebas daripada jangkitan Covid-19, dan ia mesti dikeluarkan dalam tempoh tujuh hari selepas ketibaan mereka di Macau.